woensdag 25 september 2013

En weer thuis...

De dag begon vroeg, om 5 uur stonden we op zodat we op ons gemakje alles konden doen. Uitchecken kon via de tv, heel makkelijk is dat. En toen was het tijd om voor de laatste keer de auto op te halen bij valet parking. Man, wat gaan we die luxe missen. Thuis moeten we weer geewoon ordinair zoeken naar een parkeerplek. 

De locatie om de auto terug te brengen wijst zich vanzelf bij McCarren airport. De auto droppen gaat een stuk makkelijker en sneller dan bij de camper vorig jaar. Je sluit aan in een rij, iemand scant vervolgens een code in de deur, je krijgt een bonnetje van eventuele openstaande kosten en klaar ben je. Wij hadden ervoor gekozen om vooraf een tank bezine te betalen. Dat is wel wat duurder dan zelf aftanken, maar dan heb je geen gedoe dat je hem helemaal afgetankt hoeft in te leveren. En de bezineprijzen zijn vergeleken met hier nog steeds erg laag. Een shuttle brengt je naar de juiste terminal.

Beide vluchten verliepen rustig, alleen de laatste paar uur hadden we af en toe turbulentie die dan meteen ook lang duurde. De eerste vlucht naar Houston duurde een half uur korter dan verwacht en van de internationale vlucht werd ook wat tijd afgesnoept. Vreemd genoeg kreeg ik bij beide vluchten weer last van vliegangst, terwijl ik op de heenreis hier amper last van heb gehad. Zal wel de vermoeidheid zijn.

We werden opgehaald door mijn broer die onze auto had geleend in de tussentijd. Cyriel zijn ouders stonden ook te wachten. Ze maakten er meteen een dagje Amsterdam van.

Eenmaal thuis lagen er nog nog aantal lieve kaarten met felicitaties op ons te wachten. Nog een tijdje nagepraat met mijn broer over de vakantie en de bruiloft. Hierover hebben we eigenlijk nog maar weinig mensen gesproken. Leuk om te horen hoe zij de dag beleefd hebben. Toen hij weg was, voelden we ons wel even ontheemd. We zijn natuurlijk heel druk met de bruiloft geweest en daarna op huwelijksreis. En nu is ineens alles voorbij. Wel raar hoor, even niets meer te hoeven. 

We hadden deze vakantie een redelijke lang verlanglijstje, maar het motto was: niets moet, alles mag. Stratosphere tower hadden we 's avonds willen bezoeken voor het uitzicht over Vegas, maar daar kwam het steeds om een of andere reden niet van. Gelukkig hebben we het ook bij de landing vanuit het vliegtuig gezien. We hadden erop gerekend meer hikes te doen in de parken die we bezochten, uiteindelijk maar 1 kleintje in Valley of the Fire gedaan. Het was gewoon een ander soort vakantie dan vorig jaar, beetje rondrijden en toppen bij viewpoints was voldoende deze keer. Mijn lichte colitus aanval en hardnekkige verkoudheid hielpen ook bepaald niet mee. Dat is ook de reden dat we Death Valley overgeslagen hebben. Ik was al beroerd na de halve dagtrip naar Valley of the Fire, voor DV moet je gewoon een volle dag rekenen. Elvis wedding hebben we eigenlijk niet echt meer over gehad, "gewoon" trouwen volstond blijkbaar :). 

Het was echt een topvakantie en echt een aanrader om een keer te langer in Vegas te blijven dan de geijkte 2-3 dagen. Wij hebben ook nog lang niet alles gezien en gedaan. Het oude centrum hebben we zelfs helemaal overgeslagen deze keer.

The Mirage is ons super bevallen, echt een hotel voor ons. Kamers super, vriendelijk personeel, veel keuze uit leuke restaurantjes. Cosmopolitan vonden we super mooi als geheel, het uitzicht van de kamer was natuurlijk subliem. Maar ik voelde me minder thuis, qua gasten en eetgelegenheden. En we vonden de kamer zelf iets tegenvallen, veel beschadigingen en de schoonmaak liet aardig te wensen over, zeker voor een 5 sterren hotel. We lieten express elke dag een redelijke tip achter, daarmee werd het iets beter. Er waren ook elke middag demonstraties buiten bij het hotel over uitbuitingen van het personeel. Misschien dat dat de reden was dat het niet helemaal op orde was en wilden ze op deze manier extra druk leggen op het management. Die zijn natuurlijk wel gevoelig voor klagende klanten. Geen idee, maar het viel ons beide op. 

Kort samengevat..... Het was SUPER!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten