maandag 23 september 2013

Dag 8

Vandaag de laatste dag. Ik blijf snipverkouden, dus de trip naar Death Valley die we steeds hebben uitgesteld slaan we definitief over. Dat is zonder stops al 7-8 uur rijden. Vandaag staat alleen diner bij The Steakhouse in Excalibur op de planning. Dit is een wat luxer restaurant waarvoor we $ 50 credits hebben via MyVegas, leek ons een leuke afsluiter.

Ontbeten in de Henry in ons hotel, zoals alles in dit hotel luxer dan we gewend zijn, dus de verse sinaasappelsap in soort martiniglazen geschonken uit een cocktailshaker. Na het ontbijt nog even de Strip op geweest. Met de auto naar Treasure Island gereden, dit hotel hadden we nog niet gezien. Hier een klein gokje gewaagd, maar geen succes helaas. Uiteindelijk kwamen we weer bij de Stripburger terecht aan het eind van de Fashion Mall. Ik moest persé die heerlijke cocktail nog een keer proberen. Samen een burger gedeeld daarnaast. Deze tent staat bekend om zijn lekkere burgers, volgens velen de lekkerste van Vegas. Vorig jaar hier ook gegeten en we waren het hier roerend mee eens. En ook dit jaar was hij even lekker. De man naast ons was zo lyrisch dat hij een heel verhaal over de beste burgers begon te houden tegen Cyriel.

Terug in ons hotel nog een keer lekker in bad geweest, natuurlijk genietend van het uitzicht op de fonteinen. Op ons gemakje netjes aangekleed voor het diner. Daarna naar Excalibur gereden. Het is dat ik veel goede recenties heb gelezen over The Steakhouse, want anders waren we denk ik direct weer terug gegaan. Wat een gribus bende is dat hotel. Bijna alle hotels hebben een kunstmatig luchtje, daar wen je aan, maar deze was echt goor. De hele entourage deed shabby aan en de afzuigers konden het ook niet aan. Omdat we ruim op tijd waren, zijn we even langs de winkels en foodcourt gelopen, daar hing gewoon een walm. Een foodcourt is trouwens een plein met verschillende eettentjes met zitplekken in het midden. Je kunt bij elke willekeurige tent wat halen en daar gaan zitten. 

Het restaurant zag er stukken beter uit. Het eten was echt subliem, de bediening ook. Je kon echt op je gemak eten, vaak wordt in Amerika het eten snel achter elkaar gebracht. Ik had de filet mignon en Cyriel de NY steak. Beide echt erg lekker, de mignon smolt gewoon op mijn tong. De rekening was pittig, maar door de credits viel het uiteindelijk mee.

De hele vakantie hebben we trouwens veel bruidsparen zien rondlopen, al dan niet met een entourage. Meestal zagen ze er best goed uit, maar in dit hotel liepen er een paar rond waarvan onze mond echt openviel. Alsof ze een carnavalskostuum uit de kast hadden gehaald, echt karikaturen. Misschien deden ze het er ook om, kan me voorstellen dat je wel wat korting hier en daar krijgt als bruidspaar.

Terug in het hotel de koffers maar alvast gepakt en gewogen. Voor ons doen hebben we best veel kleding gekocht, maar beide koffers zitten nog onder het maximale gewicht van 23 kg. Besloten om beneden de laatste dollars te vergokken :). Het was mega druk in het casino, drukker zelfs dan het weekend. Ik denk dat er een conferentie aan de gang is. Die lui gaan 's avonds soms helemaal los. 

We zijn het beide snel zat, het was een hele leuke huwelijksreis, maar wel vermoeiend. Vegas is geen stad om in uit te rusten. Gelukkig hebben we allebei steeds goed geslapen, dat scheelt. We willen nog de fonteinen voor de laatste keer zien in het donker, dat verveelt echt nooit. En dan lekker naar bed, morgen gaat de wekker om 5 uur. Brrrr, laat mijn bed het maar niet horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten