zaterdag 21 september 2013

Dag 6

Allebei heerlijk geslapen vannacht. De keelpijn is gelukkig wat minder, maar nu is mijn neus aan de beurt. Alles door elkaar heen, loopneus, dichte neus, niesaanvallen. Voel me niet top, maar ook niet echt ziek gelukkig. Vandaag maar eens licht ontbijten, bij de Starbucks aan de overkant in Planet Hollywood. De Cosmopolitan ligt zo centraal dat je binnen minuten in diverse andere hotels staat. Het hotel zelf heeft voornamelijk chiquere eetgelegenheden, dus voor iets simpelers/goedkopers kun je beter even naar Planet Hollywood lopen.

Tijdens het ontbijt maar eens bedacht wat we zullen doen vandaag. We hadden beide wel zin om er even uit te gaan. Dus op naar Red Rock Canyon. Dat ligt ongeveer een half uurtje rijden buiten Vegas en wordt door de locals gebruikt om even aan de drukte te ontsnappen. Het is zaterdag, dus het is best druk in het park. Er is ook een soort tourtocht aan de gang voor fietsers. Maar alles gaat op zijn gemakje hier, dus je hebt er geen last van. Het park is klein en bestaat uit een scenic drive van ongeveer 22 km via een eenrichtingsweg die via een lus loopt. Dus kan niet fout gaan. Er zijn diverse hikes van makkelijk tot zeer moeilijk in het park. Maar omdat ik nog niet echt fit ben, besluiten we dat voor een toekomstige vakantie te bewaren. Je moet iets hebben om naar uit te kijken toch ;). Waarom het park Red Rock Canyon heet lijkt me duidelijk, de foto spreekt voor zichzelf. Er lopen ook wilde paarden en een soort ezels rond. Aan het eind van de lus komen we ineens in een file terecht. Al snel was duidelijk waarom, een groepje ezels stak op hun gemak over. 

Op de terugweg even gestopt om neusspray te halen. Net als bij alles in Amerika heb je hier echt enorm veel keuze. Op goed geluk maar iets gekozen. Zoo, dat lucht op zeg. Daarna doorgereden naar Ceasars Palace, hier heb je in de Forum Shops de Cheesecake Factory. Wilden daar altijd al een keer eten. Fans van de Big Bang Theory zullen de naam herkennen. Ook bij dit hotel weer gebruik gemaakt van valet parking, echt ideaal. Geen gedoe van parkeerplekje zoeken en flinke stukken lopen van en naar de garage. Waarom kennen wij dit niet? Raken echt verwend hier. Heerlijk gegeten bij de Cheesecake Factory met als toetje.... (tromgeroffel) cheesecake (verrassing!!). We kregen ze alleen niet op, echt te veel en te zwaar.

Hierna de auto geparkeerd bij het hotel om daarna lopend naar Aria te gaan. We moeten onze kaartjes ophalen voor de Cirque du Soleil show, Zarkana. We hebben premium seats, kostprijs per stuk $ 165, maar voor ons gratis! Lang leve het MyVegas spel. De show start om half 10, dus gaan we eerst even relaxen in het hotel. Maar niet voordat we een lekkere bak koffie ergens gescored hebben, veel te weinig op vandaag. Dankzij de machtige lunch hebben we geen trek in uitgebreid avondeten, dus gaan we op zoek naar een pizza punt. In de Cosmopolitan heb je de Secret Pizza place en die is inderdaad nergens aangegeven. Gelukkig weet ik dat hij op de 3e verdieping zit in een gang met allemaal platenhoezen aan de muur, dus hij is snel gevonden. En het is echt de moeite waard.

We zijn ruim op tijd bij de show. We hadden al gehoord van de bell boy dat er geen slechte plaatsen zijn bij de show en dat klopt ook wel. Het is een vrij klein theater en onze plekken zijn fantastisch. Premium seats betekent dus niet alleen goede plekken, maar ook lekkere plekken. We zitten gewoon op sofa's. De show duurt 1,5 uur en bestaat vooral uit acrobatiek en wat clown gedoe. Dat laatste had van mij minder gemogen en omdat ze vaak decors en veiligheidsmatten moesten wisselen, werden ze veeeel en lang ingezet. En ik heb echt een hekel aan clowns, dus ik kon mijn lol op :). De show was verder de moeite waard, mooie decors en speciale effecten en fantastische acrobatische stunt. We hielden soms ons hart vast. 


Op weg terug naar het hotel kun je echt zien dat het zaterdagavond is. Megadruk en wat een figuren. Patsers met ontzettend sletterige meiden aan hun arm. En dat is nog vriendelijk uitgedrukt. Echt niet normaal hoe de vrouwen er uitzien hier. Lekker een cocktail gedronken in Vipers vlakbij de incheckbalie, hier kun je nog rustig zitten. Samen nog even een gokje gewaagd, zowaar wat winst. Op de kamer kreeg ik helaas een kleine colitis aanval, sinds de trouwdag rommelt het weer helaas. En daaarna heerlijk naar bed met het gedreun van bruisend Vegas op de achtergrond.

Oh ja, helemaal vergeten een foto te plaatsen van het uitzicht vanaf ons balkon op de fonteinen 's avonds. Komt ie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten