maandag 16 september 2013

Dag 1

Afgelopen nacht hebben we goed geslapen, dus het lukte redelijk om om half 6 ons bed uit te komen. Even op ons gemak douchen, de laatste spullen inpakken en om half 7 zaten we als eerste aan het ontbijt. Deze keer hebben we onszelf op een taxi rit getrakteerd en om 7 uur stond de beste man klaar voor het hotel. De reis kon beginnen.

We waren mooi op tijd op Schiphol waar Cyriel zijn ouders ons kwamen uitzwaaien. Nog even een bakkie met ze gedronken. Wim had als verrassing twee foto's die hij gemaakt had op onze bruiloft voor ons afgedrukt, zo lief. Die zitten nu tussen de paspoorten en worden af en toe te voorschijn gehaald waarna we standaard met een domme grijns zitten te kijken.

De vlucht naar Chicago was erg rustig, maar even kort turbulentie gehad. We vlogen deze keer over Groenland. Erg gaaf gezicht, je zag ijsrotsen in het water, bergen met sneeuw en daarna één grote witte vlakte. Immigrations ging dit jaar lekker snel en na 4 uur gewacht te hebben op Chicago vlogen we met wederom een redelijk rustige vlucht naar Vegas. 


Bij aankomst loop je direct tegen de gokmachines aan. Het blijft een apart gezicht. Buiten krijgen we een klap in ons gezicht, zo warm! Het is hier nog ruim 30 graden aan het begin van de avond. De auto ophalen bij Alamo ging ook voorspoedig. We konden uit ongeveer 6 midsize SUV kiezen. En hoe kan het ook anders, dat moest natuurlijk de meest stoere zwarte bak worden, een gloednieuwe Ford Escape. Via de Strip zijn we naar ons hotel The Mirage gereden. Niet de meest snelle route, maar wel GAAF. Onwerkelijk om hier zo te rijden in het donker over de fel verlichte Strip. We're back!!!

Voor het eerst van ons leven gebruik gemaakt van valet parking. Je stopt, iemand laadt de auto voor je uit en zet hem voor je weg. Hier kunnen we wel aan wennen. De eerste 2 nachten zitten we in de Deluxe room en daarna 2 nachten in de Tower Suite. We hebben geprobeerd om voor de eerste 2 nachten een upgrade te krijgen naar de suite zodat we niet van kamer hoeven te wisselen, maar helaas waren die allemaal vol. Anders was het onze zeker gelukt, ze raadde aan om het morgenochtend nog een keer te proberen, misschien is er dan wel een kamer vrij.


Even lekker wat gegeten bij de BLT burger, een gokje gewaagd en terug naar de kamer. We zijn inmiddels ruim 24 uur op en doodmoe. Alle geluiden, drukte en lichten zijn overweldigend. We wisten natuurlijk van vorig jaar hoe het hier kan zijn, maar door de vermoeidheid komt het toch wel heftig binnen. Toen we op de kamer de koffers  openmaakten kregen we twee verrassingen. De koffer van Cyriel was opengemaakt door de douane ter controle, net als vorig jaar. Wat is er toch met die gozer dat hij dat steeds heeft... En in Sas haar koffer bleek een tube met handwasmiddel open te zijn gegaan. Helft van de spullen zat onder dat spul mopperdemopper. Konden we eerst gaan schoonmaken grrrr. Alles ruikt wel lekker nu :).

Foto's zijn later toegevoegd, want er ontbrak een onderdeel van de camera connection kit voor de iPad. Die is of gejat door de douane (zat in Cyriel zijn koffer) of niet goed gezocht of (meest waarschijnlijk) in Van der Valk achter gebleven. Inmiddels maar nieuwe gekocht.

1 opmerking:

  1. Wij hopen dat jullie een hele vakantie hebben in Las Vegas. Groetjes Pa en Ma van Schaik.

    BeantwoordenVerwijderen